bewaar
Broodpudding met abrikozen
Broodpudding met abrikozen
bewaar

Broodpudding met abrikozen

15 min. bereiden
30 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

8 sneetjes

witbrood

75 g

boter

100 g

abrikozenjam

150 g

gedroogde abrikozen zonder pit

3

eieren

2 zakjes

vanillesuiker

1 tl

kaneelpoeder

400 ml

melk

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Besmeer 4 sneetjes brood met de boter en 4 sneetjes brood met de abrikozenjam. Snijd het brood in stukjes en schep in de ovenschaal om met de reepjes abrikoos. Klop in een grote kom de eieren los met 1 zakje vanillesuiker en de kaneel. Roer de melk erdoor en schenk dit mengsel over het brood in de ovenschaal. Laat even staan en strooi er dan het andere zakje vanillesuiker over. Laat de broodpudding in het midden van de oven in 30 min. gaar worden. Verdeel over 4 schaaltjes. De broodpudding is zowel warm als koud heel smakelijk.