bewaar
Bread and butter pudding
Bread and butter pudding
bewaar

Bread and butter pudding

Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.

20 min. bereiden
40 min. oventijd
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

gedroogde abrikozen zonder pit

6 sneetjes

witbrood

50 g

ongezouten roomboter

6 el

abrikozenjam

50 g

rozijnen

3

middelgrote eieren

125 ml

verse slagroom

125 ml

halfvolle melk

2 zakjes

vanillesuiker

2 el

kristalsuiker

½ tl

gedroogde nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de abrikozen in reepjes.

2

Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden. Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.

3

Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.

4

Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

tip

Bread and butter pudding

Instructievideo - 02:11 min.