Bread and but­ter pud­ding

Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(40) waardeer
engels nagerecht Voor deze Engelse klassieker houden we een plekje vrij, lekker fris met abrikozen. 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de abrikozen in reepjes.
  2. Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden. Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.
  3. Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor. Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.
  4. Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 16  g
  • natrium 290 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bread and butter pudding

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bread and but­ter pud­ding

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 50 g gedroogde abrikozen zonder pit

Snijd de abrikozen in reepjes.

3
  • 6 sneetjes witbrood
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 6 el abrikozenjam

Bestrijk de sneetjes brood royaal met boter en abrikozenjam en snijd ze schuin doormidden.

4
  • 2 g ongezouten boter
  • 50 g rozijnen

Vet de ovenschaal in en leg de driehoekjes brood er dakpansgewijs in. Leg de abrikozen en rozijnen ertussen.

5
  • 3 middelgrote eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 125 ml halfvolle melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker

Klop in een kom de eieren los. Klop de slagroom, melk, vanillesuiker en suiker erdoor.

6
  • ½ tl gedroogde nootmuskaat

Schenk het ei-roommengsel over het brood in de ovenschaal. Bestrooi licht met nootmuskaat.

7

Bak de broodpudding in 30-40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of lauwwarm. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.