bewaar
Scones met frambozenjam
Scones met frambozenjam
bewaar

Scones met frambozenjam

Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig.

20 min. bereiden
10 min. oventijd
10 min. wachten
1488waarderingen

Ingrediënten

8 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

2½ tl

bakpoeder

½ tl

zout

1 zakje

vanillesuiker

2 el

kristalsuiker

50 g

ongezouten roomboter

1

middelgroot ei

75 ml

halfvolle melk

60 ml

verse slagroom

225 g

frambozenjam

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

  • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)

Be British, maak scones! Deze ‘broodjes’ hóren bij de high tea, maar als ontbijt zijn ze ook geweldig.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.

2

Klop het ei met de melk los. Bewaar ½ el van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.

3

Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.

4

Laat de scones uit de oven op een rooster 10 min. afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.

bewaartipJe kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.