bewaar
Scones zonder karnemelk
Scones zonder karnemelk
bewaar

Scones zonder karnemelk

15 min. bereiden
15 min. oventijd
313waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

zelfrijzend bakmeel

65 g

ongezouten roomboter

4 tl

bakpoeder

1 mespunt

zout

65 g

witte basterdsuiker

125 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijne kruim. Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.

2

Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

bewaartipJe kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Bak de scones ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.