bewaar
Broodpuddinkje met vanilleroom
Broodpuddinkje met vanilleroom
bewaar

Broodpuddinkje met vanilleroom

30 min. bereiden
30 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 sneetjes

witbrood met pompoenpitten

30 g

ongezouten roomboter

1

vanillestokje

3 dl

verse slagroom

3 dl

volle melk

4

middelgrote eieren

125 g

kristalsuiker

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

2½ dl

vanillevla

Dit heb je nodig

  • puddingvormpje (125 ml)

Aan de slag

Verwarm oven voor op 180 °C. Snijd langs rand van puddingvormpje 12 rondjes uit brood (rest wordt niet gebruikt). Besmeer aan 1 kant met boter, vormpjes vet in. Stapel in elk vormpje 3 broodrondjes met beboterde kant boven. Halveer vanillestokje, schraap merg eruit. Breng in pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook. Neem pan van vuur , verwijder vanillestokje. Breek eieren boven kom en klop met suiker schuimig. Klop warme room scheutje voor scheutje door eieren. Schenk mengsel in vormpjes en bestrooi licht met nootmuskaat. Zet vormpjes in ovenschaal en laat 5 minuten rusten. Breng water aan kook en schenk in ovenschaal tot halverwege zijkant vormpjes. Plaats voorzichtig in oven en au bain-marie, bak ca. 30 minuten tot bovenkant stevig aanvoelt. Klop rest van slagroom lobbig en meng met vla. Haal puddinkjes uit vormpjes, zet op borden, serveer met vanilleroom.

tip

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.