bewaar
Bread & butter pudding met appel
Bread & butter pudding met appel
bewaar

Bread & butter pudding met appel

50 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

rozijnen

100 ml

appelsap

2 stevige

appels

4 sneetjes

witbrood

25 g

zachte roomboter

6 eetlepels

gemberjam

2

eieren

100 ml

melk

500 g

vanillekwark

2 eetlepels

suiker

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.