Bread & butter pudding met appel

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 100 ml appelsap
- 2 stevige appels (Elstar)
- 4 sneetjes witbrood (zonder korst)
- 25 g zachte roomboter
- 6 eetlepels gemberjam
- 2 eieren
- 100 ml melk
- 500 g vanillekwark (magere)
- 2 eetlepels suiker
Keukenspullen
- lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 65 g
- vet 8 g