Bread & butter pudding met appel
675 kcal
50 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
100 g
100 ml
2 stevige
4 sneetjes
25 g
6 eetlepels
2
100 ml
500 g
2 eetlepels
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2005 nr. 02 - Culinaire Elfstedentocht
Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.
Bread & butter pudding met appel

nagerecht
4 personen
675 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan rozijnen met appelsap 5-8 min. zachtjes verwarmen tot rozijnen vocht hebben opgenomen. Appels schillen en in schijfjes snijden. Sneetjes brood diagonaal halveren en besmeren met boter en royaal gemberjam. Sneetjes dakpansgewijs in ingevette ovenschaal leggen, afgewisseld met laagje rozijnen en schijfjes appel. Eieren loskloppen met melk en vanillekwark en over brood schenken. Suiker erover strooien. In midden van oven broodpudding in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Broodpudding warm of lauwwarm serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g rozijnen
100 ml appelsap
2 stevige appels
4 sneetjes witbrood
25 g zachte roomboter
6 eetlepels gemberjam
2 eieren
100 ml melk
500 g vanillekwark
2 eetlepels suiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter




