bewaar
Franse appeltaart met calvados
Franse appeltaart met calvados
bewaar

Franse appeltaart met calvados

30 min. bereiden
4 uur 45 min. wachten
102waarderingen

Ingrediënten

12 porties

100 g

rozijnen

100 ml

calvados

125 g

zachte roomboter

125 g

witte basterdsuiker

250 g

bloem

2

eieren

7

friszure appels

4 el

abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet

Aan de slag

In kommetje rozijnen met calvados mengen en minimaal 4 uur marineren. Oven voorverwarmen op 200 ºC. In kom boter met 100 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden. Rozijnen afgieten en over bodem verdelen. Appelschijfjes er in overlappende cirkels opleggen. Rest van suiker erover strooien. Taart ca. 45 min. in oven bakken. Abrikozenjam met 1 el water in pannetje zachtjes verwarmen. Appels hier dun mee bestrijken.

tip

algemeenGeen tijd of geduld om de rozijnen 4 uur te marineren in de calvados? Breng de rozijnen dan samen met de calvados aan de kook en verwarm ze ca. 10 min. heel zachtjes tot ze het vocht hebben opgenomen en het overtollige vocht is verdampt. Overigens zijn rozijnen gemarineerd in sinaasappellikeur ook een aanrader.

Appel-bessentaart bakken

Instructievideo - 00:44 min.