Me­di­ter­ra­ne ap­pel­taart

Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(152) waardeer
hollands nagerecht Dé verrassing in deze verjaardagstaart? Dadels! 10 personen
3 152

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (∅ 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout schuimig met een mixer. Klop de boter, bakpoeder en bloem erdoor.
  2. Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de walnoten in stukjes. Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, walnoten, zonnebloempitten en kaneel door het beslag.
  3. Bekleed de springvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de taart in ca. 1 uur gaar. Lekker met poedersuiker en slagroom.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane appeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne ap­pel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 4 middelgrote eieren
  • 110 g lichtbruine basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 150 g vloeibare boter
  • 16 g bakpoeder
  • 150 g volkoren bloem

Klop de eieren met de basterdsuiker, vanillesuiker en een mespunt zout schuimig met een mixer. Klop de boter, bakpoeder en bloem erdoor.

3
3
  • 4 Elstar appels
  • 8 dadels zonder pit
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 12 ongebrande walnoten

Schil de appels en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne partjes. Snijd de dadels en abrikozen in stukjes. Hak de walnoten in stukjes.

4
4
  • 20 g rozijnen
  • 10 g zonnebloempitten
  • ½ el gemalen kaneel

Meng de appel, rozijnen, dadels, abrikozen, walnoten, zonnebloempitten en kaneel door het beslag.

5
5

Bekleed de springvorm met bakpapier en schenk het beslag erin. Bak de taart in ca. 1 uur gaar. Lekker met poedersuiker en slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.