bewaar
Aardbeiensorbetijs met wijn
Aardbeiensorbetijs met wijn
bewaar

Aardbeiensorbetijs met wijn

30 min. bereiden
5 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 fles

rode wijn

150 g

suiker

1

kaneelstokje

2

kruidnagels

1

sinaasappel

750 g

aardbeien

6 takjes

verse munt

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • plastic vriesdoos inhoud 1 1/2 dl

Aan de slag

1

Wijn in een pan schenken en suiker, kaneelstokje en kruidnagels toevoegen. Sinaasappel schoonboenen en schil er dun vanaf schillen. Schil in pan met wijn leggen. Geheel zachtjes aan de kook brengen en wijnmengsel op middelhoog vuur in ca. 20 minuten tot helft laten inkoken. Pan van vuur nemen en wijnmengsel laten afkoelen. Intussen kroontjes van aardbeien verwijderen en 600 g aardbeien pureren met behulp van keukenmachine of staafmixer. Wijnmengsel zeven en aardbeienpuree door afgekoeld wijnmengsel scheppen. Mengsel in een plastic vriesdoos doen en in vriezer zetten. In ca. 5 uur laten invriezen en elk uur goed omscheppen.

2

Kroontjes van rest van aardbeien verwijderen en aardbeien in partjes snijden. Partjes over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang uit doos scheppen en bolletjes over aardbeien in coupes verdelen. Garneren met blaadjes verse munt.

algemeenAardbeiensorbetijs kan ook worden gemaakt met behulp van een ijsmachine. Het aardbeienmengsel bereiden zoals beschreven bij 'voorbereiden'. Vervolgens aardbeienmengsel in ijsmachine schenken en in ca. 45 minuten tot ijs laten draaien. IJs in plastic vriesdoos scheppen en tot gebruik in vriezer bewaren. Zie onder het kopje 'bereiden' voor de verdere bereidingswijze.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeiensorbetijs met wijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig