bewaar
Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel
Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel
bewaar

Abrikozen met munt, kaneel en sinaasappel

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

1 portie

1

sinaasappel

500 g

abrikozen

1 takje

munt

1

kaneelstokje

250 g

suiker

Dit heb je nodig

  • grote weckpot (inhoud 750 ml)

Aan de slag

Pot afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Sinaasappel schoonboenen, dun schillen en schil in stukken snijden (sinaasappel wordt verder niet gebruikt). Abrikozen met takjes munt, kaneelstokje en repen sinaasappelschil in pot leggen. In pan 1/2 liter water aan de kook brengen en suiker erin oplossen. Suikerstroop over abrikozen in pot schenken, tot 2 cm onder rand. Pot afsluiten. Pot in pan zetten en water in pan schenken tot halverwege pot. Water aan de kook brengen en 20 min. laten koken. Pot uit pan nemen, laten afkoelen en op donkere plaats max. 6 maanden bewaren. Na opening zijn de abrikozen nog enkele dagen houdbaar in de koelkast. Lekker met zachte geitenkaas of gegrild lamsvlees.