bewaar
Hangop met abrikozen
Hangop met abrikozen
bewaar

Hangop met abrikozen

20 min. bereiden
10 uur wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

volle yoghurt

1

citroen

16

gewelde abrikozen

100 ml

witte wijn

30 g

suiker

1

kaneelstokje

1

vanillestokje

1 doosje

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Aan de slag

1

Spoel de theedoek onder de kraan, wring uit en leg in een zeef. Zet de zeef in een kom en schenk de yoghurt in de theedoek. Zet minstens 10 uur afgedekt in de koelkast.

2

Rasp de gele schil van de citroen. Doe de abrikozen met de rasp, wijn, suiker en het kaneelstokje in een pan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het stokje en het merg bij de abrikozen. Breng alles aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken. Laat het geheel afkoelen en zet minstens 2 uur afgedekt in de koelkast. Verwijder het vanille- en kaneelstokje uit het abrikozenmengsel.

3

Schep in 4 glazen een eetlepel abrikozen met aanhangend vocht. Verdeel de helft van de hangop, blauwe bessen (houd er 12 achter) en de rest van de abrikozen erover. Verdeel met de rest van de hangop en de blauwe bessen.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.