bewaar
Hangop en fruit
Hangop en fruit
bewaar

Hangop en fruit

Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.

20 min. bereiden
8 uur wachten
112waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ liter

volle yoghurt

1

vanillestokje

125 ml

verse slagroom

6 el

kristalsuiker

370 ml

bramen op lichte siroop

150 g

blauwe bessen

1 el

maizena

2 el

kraanwater

Niets geeft zoveel voldoening - en smaak! - als zelf hangop maken. Met zalige zoete bramen en bessen.

Aan de slag

1

Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken.

2

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 2/3 van de suiker. Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.

3

Doe de bramen met siroop, bessen en de rest van de suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met het water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur.

4

Verdeel de hangop over de schaaltjes en schenk de warme saus erbij.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.