bewaar
Hangop met warm fruit
Hangop met warm fruit
bewaar

Hangop met warm fruit

35 min. bereiden
4 uur wachten
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

volle yoghurt

2 zakjes

vanillesuiker

125 ml

verse slagroom

2

perziken

25 g

ongezouten roomboter

1 bakje

pitloze rode druiven

1 bakje

verse bramen

1 zakje

verse munt

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Aan de slag

1

Leg een schone vochtige theedoek in een zeef en hang de zeef in een kom. Schep de yoghurt in de theedoek, laat het vocht eruit lopen zodat een dikke romige massa ontstaat Zet de yoghurt minstens 4 uur (liefst de hele nacht) in de koelkast om uit te lekken. Roer een zakje vanillesuiker door de slagroom en klop de room stijf. Spatel de stijfgeklopte slagroom voorzichtig door de uitgelekte yoghurt. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil, halveer de perziken en verwijder de pit, verdeel de helften over de met roomboter ingevette ovenschaal. Knip de rode druiven in kleine trosjes en leg ze met de bramen in de ovenschaal. Strooi 1 zakje vanillesuiker er ruim overheen. Bak het fruit in 20 minuten gaar. Schep met een natte koude lepel mooie bolletjes van de hangop en serveer met het warme fruit. Druppel wat fruitsap rondom het fruit en garneer met blaadjes munt.