bewaar
Yoghurtijs met bramen en munt
Yoghurtijs met bramen en munt
bewaar

Yoghurtijs met bramen en munt

10 min. bereiden
4 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

bramen

2 takjes

verse munt

200 ml

volle yoghurt

125 g

fijne kristalsuiker

200 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • kleine glaasjes

  • puntvormige ijslollyvormen (à 75 ml)

Aan de slag

Prak de bramen met een vork tot een grove puree. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom in een kom lobbig en schep de bramen, de munt en het yoghurtmengsel er losjes door. Vul de ijslollyvormen tot aan de rand met het yoghurtmengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Gebruik je glaasjes, dek ze dan af met plasticfolie. Laat ze afgedekt in circa 4 uur in de vriezer bevriezen. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water. Trek voorzichtig de ijslolly's aan het stokje uit de vormen.

algemeenIJs wordt zachter en luchtiger als je het yoghurtmengsel in een ijsmachine tot ijs draait. Of schenk het in een diepvriesdoos en laat het in de diepvries in 4 uur bevriezen. Roer het mengsel elk halfuur met een vork om, zodat de ijskristallen breken. Serveer het ijs in coupes in plaats van lollyvormen