Kerst­pav­lo­va met cus­tard, com­po­te en munt

Een heerlijk toetje voor bij de feestdagen.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 2 uur oventijd
(0) waardeer
nagerecht Een heerlijk toetje voor bij de feestdagen. 6 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Splits de eieren. Klop met een handmixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel 5 g maizena (voor 4 personen) erdoor.
  3. Schep het eiwit in een cirkel van Ø 25 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C. Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1uur in de oven staan. Haal uit de oven en laat verder afkoelen.
  4. Breng de melk langzaam tegen de kook aan. Haal van het vuur.
  5. Klop voor de custard de dooiers met de suiker met de handmixer dik, wit en luchtig. Voeg de rest van de maizena toe. Voeg al kloppend een derde deel van de hete melk toe. Doe als het goed gemengd is samen terug in de steelpan bij de rest van de melk en breng al roerend met een garde aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer regelmatig.
  6. Verwarm ondertussen de bramen met de rietsuiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer de bramen stuk, laat 3-4 min. inkoken op hoog vuur en laat afkoelen.
  7. Leg de pavlova op een grote schaal en schep de custard erop. Garneer met de compote en de muntblaadjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Kerstpavlova met custard, compote en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­pav­lo­va met cus­tard, com­po­te en munt

1
1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
2
  • 4 buiteneieren

Splits de eieren. Klop met een handmixer de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

3
3
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 5 g maizena

Voeg de basterdsuiker geleidelijk toe en klop tot het eiwit pieken vormt. Spatel de maizena erdoor.

4
4

Schep het eiwit in een cirkel van Ø 25 cm op een met bakpapier beklede bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 120 °C.

5
5

Bak de pavlova ca. 1 uur net onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1uur in de oven staan.

6
6

Haal uit de oven en laat verder afkoelen.

7
7
  • 350 ml volle melk

Breng de melk langzaam tegen de kook aan. Haal van het vuur.

8
8
  • 50 g kristalsuiker

Klop voor de custard de eierdooiers met de suiker met de handmixer dik, wit en luchtig.

9
9
  • 30 g maizena

Voeg de maizena toe. Voeg al kloppend een derde deel van de hete melk toe.

10
10

Doe als het goed gemengd is samen terug in de steelpan bij de rest van de melk en breng al roerend met een garde aan de kook.

11
11

Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer regelmatig.

12
12
  • 1 diepvries doosjevol bramen
  • 2 el rietsuiker

Verwarm ondertussen de bramen met de rietsuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.

13
13

Roer de bramen stuk, laat 3-4 min. inkoken op hoog vuur en laat afkoelen.

14
14
  • 5 g verse munt

Leg de pavlova op een grote schaal en schep de custard erop. Garneer met de compote en de muntblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.