Bramentaart met munt
Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka!

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g verse bramen
- 3 el wodka
- 4 middelgrote eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g tarwebloem
- 75 g ongezouten roomboter (gesmolten)
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- 2 el poedersuiker
- 2 el verse munt
Keukenspullen
- Staafmixer
- lage taartvorm, doorsnede 28 cm
Advertentie
Bereiden
- Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Bramentaart met munt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bramentaart met munt
- 500 g verse bramen
- 3 el wodka
Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 4 middelgrote eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g tarwebloem
- 50 g ongezouten roomboter
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- 25 g ongezouten roomboter
Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- 2 el poedersuiker
- 2 el verse munt
Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.