bewaar
Bramentaart met munt
Bramentaart met munt
bewaar

Bramentaart met munt

Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
205waarderingen

Ingrediënten

6 personen

500 g

verse bramen

3 el

wodka

4

middelgrote eieren

75 g

witte basterdsuiker

100 g

tarwebloem

75 g

ongezouten roomboter

200 ml

crème fraîche

250 ml

volle melk

2 el

poedersuiker

2 el

verse munt

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

  • lage taartvorm, doorsnede 28 cm

Een typische taart voor een volwassen party, want het geheime ingrediënt is... wodka!

Aan de slag

1

Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.

3

Vet de taartvorm in Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover. Druppel de rest van de boter erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

4

Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud. Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker. Schep de zachte taartpunten uit de vorm.