bewaar
Yoghurtijs met frambozen
Yoghurtijs met frambozen
bewaar

Yoghurtijs met frambozen

Geen ijsmachine voor nodig.

25 min. bereiden
6 uur wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

200 g

fijne kristalsuiker

500 ml

Biogarde roer naturel

300 g

verse frambozen

1 dl

water

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • staafmixer

  • huishoudfolie

Geen ijsmachine voor nodig.

Aan de slag

1

(minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.

2

Verwarm in een pan200 g framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.

3

Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.

4

Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.

5

Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.

algemeenIn plaats van biogarde roer kunt u ook (biologische) milde yoghurt gebruiken.