bewaar
Yoghurtijs met frambozen
Yoghurtijs met frambozen
bewaar

Yoghurtijs met frambozen

Geen ijsmachine voor nodig.

25 min. bereiden
6 uur wachten
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

200 g

fijne kristalsuiker

500 ml

Biogarde roer naturel

300 g

verse frambozen

1 dl

water

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • staafmixer

  • huishoudfolie

Geen ijsmachine voor nodig.

Aan de slag

1

(minstens 6 uur van te voren): Klop in een kom de slagroom met 75 g suiker bijna stijf. Voeg de biogarde en de suiker toe en klop erdoor. Doe het mengsel over in de diepvriesbak en dek af met plasticfolie. Laat in de diepvries 2-3 uur bijna bevriezen.

2

Verwarm in een pan200 g framabozen met het water. Kook de frambozen tegen de kook aan in 5 min. stuk (duurt langer bij bevroren frambozen). Wrijf de frambozenmoes boven een kom met de bolle kant van een lepel door een zeef.

3

Los de rest van de suiker al roerens in de warme frambozensaus op. Laat afkoelem. Pureer de bijna bevroren yoghurt met een staafmixer om ee fijne ijsstructuur te krijgen.

4

Roer de frambozensaus voor een gemarmeerd effect met 2-3 slagen erdoor. Laat de yoghurtmassa in nog 2-3 min. tot ijs bevriezen.

5

Laat het yoghurtijs iets zachter worden, schep dan met een ijsbolletjestang de bolletjes ijs in (hoge glazen). Garneer met de rst van de frambozen.

tip

algemeenIn plaats van biogarde roer kunt u ook (biologische) milde yoghurt gebruiken.