bewaar
Chocoladeflikken met frambozen
Chocoladeflikken met frambozen
bewaar

Chocoladeflikken met frambozen

30 min. bereiden
20 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

extra bittere chocolade

1 zakje

ongezouten pistachenoten

125 ml

slagroom

1 eetlepel

fijne kristalsuiker

2 bakjes

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Chocolade boven hittebestendige kom in stukjes breken. Kom in grote pan met laag kokend water hangen (bodem van kom en pan mogen elkaar niet raken). Chocolade langzaam laten smelten. Pistachenootjes grof hakken. Bakplaat of werkvlak met bakpapier bekleden, papier aan hoeken vastzetten met plakband. Telkens dessertlepel gesmolten chocolade op bakpapier scheppen en tot zo dun mogelijke cirkel uitsmeren. Pistachenootjes op nog warme chocolade strooien. Zo nog 11 cirkels maken en laten opstijven. Chocolade ca. 20 min. verder hard laten worden in koelkast.

2

Slagroom met suiker stijfkloppen. In midden van vier borden klein beetje slagroom scheppen. Chocoladeflik erop leggen en voorzichtig vastdrukken. Dessertlepel slagroom in midden van elke chocoladeflik scheppen. Frambozen rond slagroom plaatsen en iets aandrukken. Hierop tweede laag maken van chocoladeflik, slagroom en frambozen. Afsluiten met laatste chocoladeflikken.