bewaar
Warme chocoladesoufflés
Warme chocoladesoufflés
bewaar

Warme chocoladesoufflés

Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.

25 min. bereiden
8 min. oventijd
2 uur wachten
299waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

extra bittere chocolade

200 g

ongezouten roomboter

4

middelgrote eieren

4

eidooiers

4 el

fijne kristalsuiker

60 g

tarwebloem

1 liter

slagroomijs

Dit heb je nodig

  • puddingvormpjes (100 ml)

Goddelijke cakejes met vloeibare chocolade aan de binnenkant.

Aan de slag

1

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt de boter al roerend in een steelpan op laag vuur. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

2

Klop in een kom de eieren met de eidooiers en de suiker los. Roer dit met de garde door de gesmolten chocolade.Roer de bloem door de chocolade. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie. Bewaar ze tot gebruik, maar min. 2 uur, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 225 °C.

3

Bak de soufflés ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem ze direct uit de oven, maak eventueel de randjes los en keer ze elk op een bordje. Schep er een bol ijs naast en serveer ze direct.