bewaar
Warme chocoladecakejes
Warme chocoladecakejes
bewaar

Warme chocoladecakejes

En als je ze dan opensnijdt…

20 min. bereiden
10 min. oventijd
138waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

extra bittere chocolade

200 g

ongezouten roomboter

3 el

tarwebloem

3

middelgrote eieren

3

eierdooier

100 g

kristalsuiker

2 tl

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dl

En als je ze dan opensnijdt…

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Breng in een pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een steelpan in stukjes. Voeg boter toe. Hand de steelpan in een pan met water (au bain-marie) en hou het water tegen de kook aan. Laat de chocolade in ca. 5 min. smelten, roer af en toe. Vet intussen de vormpjes in met boter en bestuif met 2/3 van de bloem. Schud het overtollig bloem eruit. Mix met de mixer de eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 min. tot een romige lichtgele massa.

2

Giet het chocolademengsel bij de eiermassa en bestrooi met de rest van de bloem. Spatel het geheel luchtig door elkaar. Verdeel het chocoladebeslag over de vormpjes. Bak de cakejes in het midden van de oven 10-12 min (binnenkant blijft zacht). Leg op elk vormpje een bord, keer om en laat ca. 30 sec. rusten. Til de vormpjes voorzichtig van de cakejes af. Strooi cacaopoeder rond de cakejes. Dien direct op, bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.