bewaar
Chocoladecake met kersenjam
Chocoladecake met kersenjam
bewaar

Chocoladecake met kersenjam

15 min. bereiden
45 min. oventijd
125waarderingen

Ingrediënten

8 porties

200 g

ongezouten roomboter

100 g

kristalsuiker

340 g

zwarte-kersenjam

5

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

50 g

cacaopoeder

1 mespunt

zout

200 g

extra bittere chocolade

50 g

hagelslag puur

Dit heb je nodig

  • cakevorm (26 cm)

  • sateprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Klop de boter en de suiker romig. Verwarm de jam 45 sec. in de magnetron, zodat hij vloeibaar wordt. Mix de jam door het botermengsel en klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel, de cacao en het zout boven het boter-eimengsel en mix het goed. Vet de vorm in en giet het mengsel in de vorm en laat de cake in de oven in 45-50 min. gaar worden.

2

Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de vorm en laat 'm afkoelen. Verwarm de chocolade 1-2 min. in de magnetron tot hij is gesmolten. Snijd de cake overdwars doormidden, besmeer beide helften met de gesmolten chocolade en leg de helften met de chocoladekant boven weer op elkaar. Bestrooi met de hagelslag en serveer.

Marmercake bakken

Instructievideo - 08:10 min.