bewaar
Chocolade-serehtruffels
Chocolade-serehtruffels
bewaar

Chocolade-serehtruffels

Maak eens iets feestelijks van een simpele kop koffie of thee met deze makkelijk zelf te maken truffels.

30 min. bereiden
1 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

16 porties

3 stengels

koelverse sereh citroengras

125 ml

verse slagroom

200 g

extra bittere chocolade

75 g

ongezouten roomboter

50 g

cacaopoeder

Maak eens iets feestelijks van een simpele kop koffie of thee met deze makkelijk zelf te maken truffels.

Aan de slag

1

Halveer de sereh in de lengte en snijd in stukken. Breng de slagroom met de sereh aan de kook in een steelpan met dikke bodem, draai het vuur laag en laat de smaak nog 5 min. intrekken.

2

Neem de sereh uit de pan. Breek de chocolade boven de room in stukken en laat al roerend smelten. Roer de boter erdoor. Schenk het mengsel in een schaal en laat in de koelkast afgedekt 1 uur opstijven.

3

Schep het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal en draai er tussen twee handen 16 ovale of ronde balletjes van. Zeef de cacao boven een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels in de koelkast weer even opstijven.

4

Serveer de truffels op kamertemperatuur.

bewaartipJe kunt de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren.

algemeenRol de truffelballetjes niet door cacao, maar door 100 g fijngehakte pistachenootjes of grofgehakte amandelen. Sereh kan vervangen worden door 3 eetlepels likeur, bijvoorbeeld met sinaasappel- of koffiesmaak.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.

Chocolade-serehtruffels

Instructievideo - 01:44 min.