Chocolade-serehtruffels
Maak eens iets feestelijks van een simpele kop koffie of thee met deze makkelijk zelf te maken truffels.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 stengels koelverse sereh citroengras
- 125 ml verse slagroom
- 200 g extra bittere chocolade
- 75 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- 50 g cacaopoeder
Advertentie
Bereiden
- Halveer de sereh in de lengte en snijd in stukken. Breng de slagroom met de sereh aan de kook in een steelpan met dikke bodem, draai het vuur laag en laat de smaak nog 5 min. intrekken.
- Neem de sereh uit de pan. Breek de chocolade boven de room in stukken en laat al roerend smelten. Roer de boter erdoor. Schenk het mengsel in een schaal en laat in de koelkast afgedekt 1 uur opstijven.
- Schep het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal en draai er tussen twee handen 16 ovale of ronde balletjes van. Zeef de cacao boven een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels in de koelkast weer even opstijven.
- Serveer de truffels op kamertemperatuur.
Tip:
Rol de truffelballetjes niet door cacao, maar door 100 g fijngehakte pistachenootjes of grofgehakte amandelen. Sereh kan vervangen worden door 3 eetlepels likeur, bijvoorbeeld met sinaasappel- of koffiesmaak.
bewaartip:
Je kunt de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren.

Ganache maken
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 145 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 5 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Chocolade-serehtruffels
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chocolade-serehtruffels

- 3 stengels koelverse sereh citroengras
Halveer de sereh in de lengte en snijd in stukken.

- 125 ml verse slagroom
Breng de slagroom met de sereh aan de kook in een steelpan met dikke bodem, draai het vuur laag en laat de smaak nog 5 min. intrekken.

- 200 g extra bittere chocolade
- 75 g ongezouten roomboter
Neem de sereh uit de pan. Breek de chocolade boven de room in stukken en laat al roerend smelten. Roer de boter erdoor.

Schenk het mengsel in een schaal en laat in de koelkast afgedekt 1 uur opstijven.

Schep het truffelmengsel met een dessertlepel uit de schaal en draai er tussen twee handen 16 ovale of ronde balletjes van.

- 50 g cacaopoeder
Zeef de cacao boven een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels in de koelkast weer even opstijven.

Serveer de truffels op kamertemperatuur. Lekker!
bewaartip:
Je kunt de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 3 dagen bewaren.