bewaar
Biogarderoomvlaai
Biogarderoomvlaai
bewaar

Biogarderoomvlaai

45 min. bereiden
2 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

25 g

boter

1 dl

melk

200 g

bloem

100 g

witte basterdsuiker

1 zakje

gedroogde gist

1

ei

5 blaadjes

gelatine

2½ dl

slagroom

1 zakje

vanillesuiker

2½ dl

biogarde roer naturel

125 g

frambozen

4

nectarines

Dit heb je nodig

  • ingevette lage taartvorm van doorsnede 28 cm

Aan de slag

1

In steelpan boter en melk verhitten tot lauwwarm. In kom bloem mengen met 25 g suiker, gist en zout. Ei loskloppen. Botermengsel en helft van ei in kuiltje in bloem schenken, tot soepel deeg kneden. Deeg afdekken met vochtige theedoek en op warme plek ca. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 31 cm doorsnede. Taartvorm met deeglap bekleden, met vork gaatjes in bodem prikken. Rand met ei bestrijken. Taartvorm ca. 15 minuten in oven goudbruin bakken.

2

Gelatine 5 minuten in koud water weken. In kom slagroom stijfkloppen met vanillesuiker en rest van basterdsuiker. Biogarde door slagroom scheppen. Gelatine uitknijpen en met 5 eetlepels water verwarmen. Opgeloste gelatine door biogarderoom roeren. Mengsel in taartvorm scheppen en in koelkast ca. 15 minuten laten opstijven. Intussen frambozen en nectarines wassen. Nectarines halveren, pitten verwijderen en vruchtvlees in dunne partjes snijden. Vlaai met vers fruit versieren.