Pulled chicken recepten

Pulled chicken recepten

Pulled chicken: met de juiste smaakmakers heerlijk op taco’s, in een sandwich of over nacho’s. Waar je bij pulled pork het vlees uren langzaam gaart, kun je kip al na 10 minuten pocheren ‘pullen’. Zo heb je in no time een heerlijke portie pulled chicken.

Pulled chicken-nacho-borrelschotel maken

Pulled chicken-nacho-borrelschotel maken

  1. Meng in een kom de knoflook- en uienpoeder, komijn, gerookte-paprikapoeder, chipotle en het zout. Smeer de kippenpoten rondom in met het specerijenmengsel.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5-7 min. rondom bruin.
  3. Snipper de helft van de uien en voeg samen met het water toe. Breng aan de kook en laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan 1 uur zachtjes stoven. Haal na 45 min. de deksel van de pan. Draai de kippenpoten af en toe om.
  4. Snijd ondertussen de witte kool zo fijn mogelijk (gebruik eventueel een mandoline), schil en rasp de winterpeen. Snijd de overige ui in halve ringen en de peterselie fijn.
  5. Meng de mayonaise, peterselie, mosterd en azijn met de kool, peen en ui en laat min. 30 min. staan. Breng op smaak met peper.
  6. Haal de kip uit de pan. Verwijder het bot en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan en voeg de barbecuesaus toe. Verhit nog 10-15 min. op middelhoog vuur tot de saus iets is ingekookt.
  7. Beleg de witte bollen met de pulled chicken en coleslaw.
Pulled chicken: wat is dat?

Pulled chicken: wat is dat?

Pulled chicken is - de naam zegt het al - uit elkaar getrokken kip. Gegaarde kip trek je uit elkaar totdat je allemaal kleine stukjes kip hebt. En dat hoeft helemaal niet zo lang te duren. Met 10 minuten pocheren kun je de kip al ‘pullen’ en mengen met smaakmakers. Van Mexicaanse tot Amerikaanse smaakmakers en alles ertussenin. Meng de kip met pittige chipotle zoals in deze pulled chicken wrap/soft taco. Ook lekker: gemengd met barbecuesaus voor onweerstaanbare pulled chicken nacho’s.

Pulled chicken maken: hoe doe je dat?

Je kunt pulled chicken maken door kipfilet of kippendij in een slowcooker met allerlei smaakmakers langzaam te stoven. Maar er is nog een veel snellere variant: door kip te pocheren! In (weinig) water mét smaakmakers zoals chipotle, een bouillonblokje of simpelweg wat zout pocheer je kipfilet in 10 minuten gaar. Vervolgens trek je het met behulp van twee vorken uit elkaar, waardoor er lange ‘linten’ kip ontstaan. Zo makkelijk is het!

Pulled chicken maken: hoe doe je dat?
Pulled gerechten: wat is er nog meer?

Pulled gerechten: wat is er nog meer?

Kip is niet het enige dat je kunt ‘pullen’. Zo is er ook pulled pork, gemaakt van langzaam gestoofde procureur (varkensvlees). Enorm populair in combinatie met barbecuesaus op een broodje. Maar er bestaan ook genoeg vegetarische/vegan varianten. Zo lenen paddenstoelen en jackfruit zich er perfect voor om uit elkaar te trekken tot dezelfde ‘pulled chicken’-textuur. Proef het in deze vegan pulled jackfruit taco’s, ga voor een broodje pulled paddo’s (gemaakt van koningsoesterzwam, dé pulled chicken look-a-like). En zelfs pulled oats (gemaakt van haver) is heerlijk als vegan variant.