bewaar
Minitortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa
Minitortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa
bewaar

Minitortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa

Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen

25 min. bereiden
redelijk pittig
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

kraanwater

2½ el

La Morena diced chipotle pepper

340 g

Franse scharrelkipfilet

½

rode peper

1

rode ui

15 g

verse koriander

1

limoen

380 g

Tasty Tom trostomaat

2

eetrijpe avocado's

200 g

minitortilla

Tortilla's met Frans kippetje gepocheerd in chipotle en geserveerd met fris pittige salsa van tomaat, avocado, koriander en limoen

Aan de slag

1

Breng het water aan de kook met 4/5 chipotlesaus. Leg de kip erin, zet het vuur laag en laat 10 min. staan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

2

Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Snijd de koriander fijn. Pers de limoen uit. Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en meng met de rode peper, koriander, ui en het limoensap. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van een ½ cm en meng door de tomaten. Breng eventueel op smaak met zout.

3

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Meng de rest van de diced chipotle erdoor. Verdeel de kip over de tortilla’s en schep de salsa erop.

tip

vegatipLiever vegetarisch? Maak dit recept dan eens met vegetarische pulled chicken.

Minitortilla’s met pulled chicken en avocadosalsa

Instructievideo - 00:31 min.