Brood­je pul­led pad­do's

Pulled pork kennen we allemaal wel, maar wist je dat je paddenstoelen ook op deze manier kunt maken?

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pulled pork kennen we allemaal wel, maar wist je dat je paddenstoelen ook op deze manier kunt maken? 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ketchup, de helft van de azijn, de basterdsuiker, tabasco en de paprikapoeder in een pan en breng aan de kook. Laat de saus 2 min. zachtjes koken en neem van het vuur. Trek de duinvoetjes in draden van ca. een ½ cm dik uit elkaar en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de saus en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Doe de kool en peen julienne in een schaal. Meng de mayonaise, mosterd, honing en de rest van de azijn tot dressing en schep door de kool. Snijd de peterselie fijn en meng door de koolsalade. Snijd de vloerkadetten open. Neem de pulled paddenstoelen uit de oven en schep nog een keer om. Verdeel ze over de broodjes en schep er een lepel koolsalade op.

variatietip:

Je kunt in plaats van duinvoetjes ook oesterzwammen gebruiken.

serveertip:

Serveer de rest van de salade er apart bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Broodje pulled paddo's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je pul­led pad­do's

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 el ketchup
  • 6 el appelciderazijn
  • 2 el donkere basterdsuiker
  • 2 tl Tabasco chipotle
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Doe de ketchup, de azijn, de basterdsuiker, tabasco en de paprikapoeder in een pan en breng aan de kook.

3
3

Laat de saus 2 min. zachtjes koken en neem van het vuur.

4
4
  • 500 g duinvoetjes (paddenstoelen)
  • 200 g gesneden spitskool
  • 150 g peen julienne

Trek de duinvoetjes in draden van ca. een ½ cm dik uit elkaar en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de saus en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 4 el mayonaise
  • 1 el gele mosterd
  • 1 el honing

Doe de kool en peen julienne in een schaal. Meng de mayonaise, mosterd, honing en de rest van de azijn tot dressing en schep door de kool.

6
6
  • 10 g peterselie
  • 4 vloerkadetten

Snijd de peterselie fijn en meng door de koolsalade. Snijd de vloerkadetten open.

7
7

Neem de pulled paddenstoelen uit de oven en schep nog een keer om. Verdeel ze over de broodjes en schep er een lepel koolsalade op.

variatietip:

Je kunt in plaats van duinvoetjes ook oesterzwammen gebruiken.

serveertip:

Serveer de rest van de salade er apart bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.