bewaar
Pulled chicken nacho-borrelschotel
Pulled chicken nacho-borrelschotel
bewaar

Pulled chicken nacho-borrelschotel

Serveer je nacho's een keer anders... als borrelschotel met pulled chicken, bijvoorbeeld.

15 min. bereiden
6 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

kipfilet

75 g

Cheddar Tophat 48+

1

kleine rode ui

150 g

mais in blik

1

avocado

1

limoen

4 el

Amerikaanse barbecuesaus

185 g

tortillachips nacho cheese

1

jalapeñopeper

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Serveer je nacho's een keer anders... als borrelschotel met pulled chicken, bijvoorbeeld.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de kipfilet erin en kook in 10 min. zachtjes gaar. Giet af en laat iets afkoelen.

2

Rasp ondertussen de cheddar en snipper de ui. Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.

3

Meng de ui, mais, avocado, het limoenrasp en 1 el limoensap (per 8 personen) tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Trek de kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Verdeel eerst de tortillachips en dan de kip en cheddar over de ovenschaal en bak ca. 6 min. in het midden van de oven.

4

Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Verdeel de salsa over de nachoschotel en bestrooi met de jalapeño. Serveer met de limoenparten.