Par­me­zaan­po­len­ta met pul­led chic­ken en oven­to­maat­jes

Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!

(13) waardeer
italiaans hoofdgerecht Met truffelolie voor een geraffineerde smaak! 2 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (14 x 18 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet.
  2. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in parten. Doe in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Bak de sjalot 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om en leg de laatste 10 min. de tomaatjes erbij.
  3. Voeg als de bouillon kookt de kipfilet toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege. Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon. Trek de gare kipfilet met behulp van twee vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).
  4. Vul de bouillon aan met kokend water tot je weer 250 ml hebt. Breng aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit. Rasp de kaas en voeg samen met de boter toe. Blijf de polenta roeren tot de kaas en boter helemaal zijn opgenomen.
  5. Verdeel de polenta over de kommen of borden. Verdeel de pulled chicken erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 11 2017

Parmezaanpolenta met pulled chicken en oventomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­me­zaan­po­len­ta met pul­led chic­ken en oven­to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 ml water
  • 1 kippenbouillontablet

Breng het water aan de kook met de bouillontablet.

3
3
  • 4 sjalotten
  • 1 el traditionele olijfolie

Pel ondertussen de sjalotten en snijd in parten. Doe in de ovenschaal en besprenkel met de olie.

4
4
  • 250 g romatomaten

Bak de sjalot 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om en leg de laatste 10 min. de tomaatjes erbij.

5
5
  • 150 g kipfilet

Voeg als de bouillon kookt de kipfilet toe en zet het vuur laag. Pocheer de kip met de deksel op de pan 10 min. Keer halverwege.

6
6

Neem de kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon. Trek de gare kipfilet met behulp van twee vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).

7
7
  • 50 g polenta maisgries

Vul de bouillon aan met kokend water tot je weer 250 ml hebt. Breng aan de kook en voeg de polenta toe. Laat de polenta al roerend 7 min. koken tot een dikke pap.

8
8
  • 40 g Parmigiano Reggiano
  • 25 g ongezouten boter

Zet het vuur uit. Rasp de kaas en voeg samen met de boter toe. Blijf de polenta roeren tot de kaas en boter helemaal zijn opgenomen.

9
9
  • 10 g truffelolie

Verdeel de polenta over de kommen of borden. Verdeel de pulled chicken erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.