Par­me­zaan­po­len­ta met pul­led chic­ken

Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met truffelolie voor een geraffineerde smaak! 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet. Leg de kip erin en zet het vuur laag. Pocheer de kip 10 min., neem uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon.
  2. Snijd de uien in parten. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak de sjalotten 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om en leg dan de romaatjes erbij.
  3. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit.
  4. Voeg de kaas en boter toe en roer tot deze zijn opgenomen. Verdeel de polenta over de kommen. Verdeel de kip erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop.

variatietip:

Je kunt in plaats van een paddenstoelenbouillontablet ook een kippenbouillontablet gebruiken.

variatietip:

Je kunt in plaats van de polenta ook 500 g gnocchi koken in de bouillon (stap 1). Giet af na 2 min., doe de gnocchi terug in de pan en volg verder het recept.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Parmezaanpolenta met pulled chicken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Par­me­zaan­po­len­ta met pul­led chic­ken

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 paddenstoelenbouillontablet
  • 500 ml water
  • 250 g kipfilet

Breng het water aan de kook met de bouillontablet. Leg de kip erin en zet het vuur laag.

3

Pocheer de kip 10 min., neem uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon.

4
  • 300 g sjalotten
  • 2 el olijfolie

Snijd de uien in parten. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie.

5
  • 500 g romaatjes

Bak de sjalotten 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om en leg dan de romaatjes erbij.

6

Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken).

7
  • 100 g polenta

Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit.

8
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 50 g boter

Rasp de parmezaanse kaas. Voeg de kaas en boter toe en roer tot deze zijn opgenomen. Verdeel de polenta over de kommen.

9
  • 1 el truffelolie

Verdeel de kip erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop.

variatietip:

Je kunt in plaats van een paddenstoelenbouillontablet ook een kippenbouillontablet gebruiken.

variatietip:

Je kunt in plaats van de polenta ook 500 g gnocchi koken in de bouillon (stap 1). Giet af na 2 min., doe de gnocchi terug in de pan en volg verder het recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.