bewaar
Parmezaanpolenta met pulled chicken
Parmezaanpolenta met pulled chicken
bewaar

Parmezaanpolenta met pulled chicken

Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

paddenstoelenbouillontablet

500 ml

water

250 g

kipfilet

300 g

sjalotten

2 el

traditionele olijfolie

500 g

romaatjes

100 g

polenta

75 g

Parmigiano Reggiano

50 g

ongezouten roomboter

1 el

truffelolie

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook met de bouillontablet. Leg de kip erin en zet het vuur laag. Pocheer de kip 10 min., neem uit de bouillon en laat iets afkoelen. Bewaar de bouillon.

2

Snijd de uien in parten. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Bak de sjalotten 30 min. in de oven. Schep na 20 min. om en leg dan de romaatjes erbij.

3

Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken). Breng de bouillon aan de kook en voeg de polenta toe. Laat al roerend 7 min. koken tot een dikke pap. Zet het vuur uit.

4

Voeg de kaas en boter toe en roer tot deze zijn opgenomen. Verdeel de polenta over de kommen. Verdeel de kip erover en besprenkel met de truffelolie. Schep de geroosterde sjalot en tomaat erop.

variatietipJe kunt in plaats van een paddenstoelenbouillontablet ook een kippenbouillontablet gebruiken.
variatietipJe kunt in plaats van de polenta ook 500 g gnocchi koken in de bouillon (stap 1). Giet af na 2 min., doe de gnocchi terug in de pan en volg verder het recept.

Parmezaanpolenta met pulled chicken

Instructievideo - 02:22 min.

Parmezaanpolenta met pulled chicken

Met truffelolie voor een geraffineerde smaak!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig