Krui­di­ge po­len­ta­pun­ten

Weer eens wat anders dan puree of aardappelschotels: polenta serveren in punten als bijgerecht.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Weer eens wat anders dan puree of aardappelschotels: polenta serveren in punten als bijgerecht. 8 personen
0

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken. Snijd het basilicum inclusief de takjes fijn. Houd een paar blaadjes apart voor garnering. Rasp de kaas. Neem de pan met polenta van het vuur en meng het basilicum, de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Schenk de polenta in een met vershoudfolie beklede quichevorm en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.
  2. Snijd de polenta in een punt per portie. Bestrijk alle kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta in delen 5-6 min. of tot je een grillstreep ziet. Keer halverwege. Houd afgedekt met een deksel warm op een bord.

combinatietip:

Lekker met wat druppels truffelolie.

combinatietip:

Lekker bij de hertenbiefstuk met rodeportsaus; dit recept vind je elders op deze website.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Kruidige polentapunten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge po­len­ta­pun­ten

1
1
  • 1.3 liter groentebouillon
  • 250 g polenta

Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat 5 min. al roerend zachtjes koken.

2
2
  • 40 g basilicum

Snijd het basilicum inclusief de takjes fijn. Houd een paar blaadjes apart voor garnering.

3
3
  • 120 g boter
  • 120 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas. Neem de pan met polenta van het vuur en meng het basilicum, de boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper.

4
4

Schenk de polenta in een met vershoudfolie beklede quichevorm en laat 30 min. afkoelen zodat hij kan opstijven.

5
5
  • 1 el olijfolie

Snijd de polenta in een punt per portie. Bestrijk alle kanten met de olie.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de polenta in delen 5-6 min. of tot je een grillstreep ziet. Keer halverwege.

7
7

Houd afgedekt met een deksel warm op een bord.

combinatietip:

Lekker met wat druppels truffelolie.

combinatietip:

Lekker bij de hertenbiefstuk met rodeportsaus; dit recept vind je elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.