To­sta­da's met pul­led chic­ken & man­gosal­sa

Een heerlijk avondje Mexicaans.

(18) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Een heerlijk avondje Mexicaans. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
  2. Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 2/3 van de olie. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.
  3. Maak ondertussen de salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de ui heel fijn. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Meng de ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de koriander fijn en meng samen met de bonen en radijs in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de olie en de Mexicaanse tacokruiden.
  6. Leg de gordita’s op een schaal en verdeel de avocado, mangosalsa en de kip erover. Serveer de bonensalade erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Tostada's met pulled chicken & mangosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­sta­da's met pul­led chic­ken & man­gosal­sa

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 2 scharrelkipfilets

Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.

3
3
  • 8 gordita's
  • 2 el (olijf)olie

Leg de gordita’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de olie. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.

4
4
  • 1 limoen
  • 1 kleine rode ui

Maak ondertussen de salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snipper de ui heel fijn.

5
5
  • 1 verse mango

Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in kleine blokjes. Meng de ui, het limoenrasp en -sap en de mango in een kommetje.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 400 g zwarte bonen
  • 1 bosje radijs

Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel onder koud stromend water. Snijd de radijs in dunne plakjes.

8
8
  • 7½ g verse koriander

Snijd de koriander fijn en meng samen met de bonen en radijs in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

10
10
  • 1 el Mexicaanse tacokruiden
  • 1 el (olijf)olie

Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met de rest van de olie en de Mexicaanse tacokruiden.

11
11

Leg de gordita’s op een schaal en verdeel de avocado, mangosalsa en de kip erover. Serveer de bonensalade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.