Tor­til­la’s met pul­led oats en bo­nen-avo­ca­do­sa­la­de

Pulled oats: veelzijdig en fijne extra vulling voor deze tortilla's.

(4) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Pulled oats: veelzijdig en fijne extra vulling voor deze tortilla's. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm dik. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit. Snijd de koriander fijn.
  2. Schep de bonen en avocado in een kom. Breng op smaak met 2 tl limoensap (per 4 personen), versgemalen peper en eventueel zout.
  3. Laat de mais uitlekken. Meng met de paprika en koriander tot een salsa. Breng op smaak met de rest van het limoensap, versgemalen peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pulled oats met de picadillo in 6 min. iets knapperig. Schep regelmatig om.
  4. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de tortilla’s achtereenvolgens met het bonen-avocadomengsel, de pulled oats, mais-paprikasalsa en Green Salsa. Vouw dicht en serveer.

variatietip:

toch vleeseters? Vervang de pulled oats door 175 g rul gebakken gehakt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla’s met pulled oats en bonen-avocadosalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la’s met pul­led oats en bo­nen-avo­ca­do­sa­la­de

1
1
  • 400 g zwarte bonen in blik

Spoel de zwarte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.

2
2
  • 2 puntpaprika's

Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm dik.

3
3
  • 2 avocado's

Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm.

4
4
  • 1 limoen
  • 15 g verse koriander

Pers de limoen uit. Snijd de koriander fijn.

5
5

Schep de bonen en avocado in een kom. Breng op smaak met 2 tl limoensap (per 4 personen), versgemalen peper en eventueel zout.

6
6
  • 300 g mais in blik

Laat de mais uitlekken. Meng met de paprika en koriander tot een salsa. Breng op smaak met de rest van het limoensap, versgemalen peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el zonnebloemolie
  • 175 g pulled oats naturel
  • 1½ el picadillo

Verhit de olie in een koekenpan en bak de pulled oats met de picadillo in 6 min. iets knapperig. Schep regelmatig om.

8
8
  • 8 maistortilla's

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 4 el La Morena Mexican green salsa

Beleg de tortilla’s achtereenvolgens met het bonen-avocadomengsel, de pulled oats, mais-paprikasalsa en Green Salsa. Vouw dicht en serveer.

variatietip:

toch vleeseters? Vervang de pulled oats door 175 g rul gebakken gehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.