bewaar
Tortilla’s met pulled oats en bonen-avocadosalade
Tortilla’s met pulled oats en bonen-avocadosalade
bewaar

Tortilla’s met pulled oats en bonen-avocadosalade

Pulled oats: veelzijdig en fijne extra vulling voor deze tortilla's.

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

zwarte bonen in blik

2

puntpaprika's

2

avocado's

1

limoen

15 g

verse koriander

300 g

mais in blik

1 el

zonnebloemolie

175 g

pulled oats naturel

1½ el

picadillo

8

maistortilla's

4 el

La Morena Mexican green salsa

Pulled oats: veelzijdig en fijne extra vulling voor deze tortilla's.

Aan de slag

1

Spoel de zwarte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een ½ cm dik. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Pers de limoen uit. Snijd de koriander fijn.

2

Schep de bonen en avocado in een kom. Breng op smaak met 2 tl limoensap (per 4 personen), versgemalen peper en eventueel zout.

3

Laat de mais uitlekken. Meng met de paprika en koriander tot een salsa. Breng op smaak met de rest van het limoensap, versgemalen peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pulled oats met de picadillo in 6 min. iets knapperig. Schep regelmatig om.

4

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Beleg de tortilla’s achtereenvolgens met het bonen-avocadomengsel, de pulled oats, mais-paprikasalsa en Green Salsa. Vouw dicht en serveer.

variatietiptoch vleeseters? Vervang de pulled oats door 175 g rul gebakken gehakt.