Ovenschotels gehakt

Ovenschotels gehakt

Ovenheerlijk, zo'n ovenschotel met gehakt! Of je nu gaat voor een pasta-ovenschotel met gehakt, een broccolischotel of een gehaktschotel met aardappelpuree, één ding is zeker: met gehakt kun je alle kanten op. Vullen, die ovenschaal!

Ovenschotel met gehakt en groente

Ovenschotel met gehakt en groente

  1. Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.