Oven­scho­tel met ge­hakt en groen­te

Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(391) waardeer
hollands hoofdgerecht Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes. 4 personen
3 391

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Tip:

Ovenschotel met gehakt en prei; uitje erin, kaas eroverheen… Dat is het lievelingsgerecht van voetballer Giovanni van Bronckhorst. 'Mijn vrouw Marieke kan dit gerecht heel lekker maken.'

bewaartip:

Invriezen? Laat het gerecht helemaal afkoelen, schep in een diepvriesdoos en zet afgedekt in de vriezer. Laat vóór het opwarmen volledig ontdooien in de koelkast.

video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 13 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met gehakt en groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ge­hakt en groen­te

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 250 g winterpeen
  • 2 preien

Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 400 g rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.

7
7
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

8
8
  • 150 g pittige geraspte kaas 45+

Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

bewaartip:

Invriezen? Laat het gerecht helemaal afkoelen, schep in een diepvriesdoos en zet afgedekt in de vriezer. Laat vóór het opwarmen volledig ontdooien in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.