Nacho ovenschotel 'Mexicaans'
Mexico meets Hollandse ovenschotel: met nacho's on top en bonen en mais door het gehakt.
755 kcal
15 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 g
40 g
400 g
300 g
400 g
100 g
150 g
1
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 10 - Herfsthelden
2013 nr. 11 - Oven aan!
Allerhande Box week 39 2016 - Allerhande Box week 39 2016
Allerhande Box Week 15 2020 - Allerhande Box Week 15 2020
Allerhande Box Week 13 2018 - Allerhande Box Week 13 2018
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de schotel. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.
- vegatipBekijk ook dit recept
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- combinatietipLekker met crème fraîche.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Nacho ovenschotel 'Mexicaans'
Mexico meets Hollandse ovenschotel: met nacho's on top en bonen en mais door het gehakt.

hoofdgerecht
4 personen
755 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de schotel. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.
vegatip:Bekijk ook dit recept (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R557048/mexicaanse-ovenschotel-met-gegrilde-vegastukjes-en-mini-krieltjes)
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
combinatietip:Lekker met crème fraîche.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g rundergehakt
40 g burrito seasoning mix
400 g tomatenblokjes in blik
300 g mais in blik
400 g chilibonen in blik
100 g geraspte milde kaas 45+
150 g tortillachips naturel
1 rode puntpaprika
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)




