bewaar
Nacho ovenschotel Mexicaans
Nacho ovenschotel Mexicaans
bewaar

Nacho ovenschotel Mexicaans

Mexico meets Hollandse ovenschotel: met nacho's on top en bonen en mais door het gehakt.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
3211waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

40 g

burrito seasoning mix

400 g

tomatenblokjes in blik

300 g

mais in blik

400 g

chilibonen in blik

100 g

geraspte milde kaas 45+

150 g

tortillachips naturel

1

rode puntpaprika

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Mexico meets Hollandse ovenschotel: met nacho's on top en bonen en mais door het gehakt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Voeg de seasoningmix en tomatenblokjes toe en verwarm nog 2 min. Schep het mengsel in de ovenschaal.

3

Laat de maïskorrels uitlekken en verdeel over het gehaktmengsel. Verdeel hier achtereenvolgens de chilibonen, de helft van de kaas, de helft van de tortillachips en de rest van de kaas over.

4

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in ringen. Verdeel over de schotel. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin. Serveer met de rest van de tortillachips.

combinatietipLekker met crème fraîche.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.