bewaar
Ovenschotel met Mexicaans gehakt
Ovenschotel met Mexicaans gehakt
bewaar

Ovenschotel met Mexicaans gehakt

Draai de balletjes in elkaar (zo gebeurd), leg ze met de bonen, groenten en chips in een ovenschaal en.... genieten to the Mex!

10 min. bereiden
23 min. oventijd
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rundergehakt

1 pak

Mexicaanse gehaktkruiden albondigas

420 g

witte bonen in tomatensaus

600 g

diepvries Mexicaanse wokgroente

80 g

Cheddar Tophat 48+

150 g

tortillachips naturel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Draai de balletjes in elkaar (zo gebeurd), leg ze met de bonen, groenten en chips in een ovenschaal en.... genieten to the Mex!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en ½ zakje zout uit het pak Mexicaanse gehaktkruiden. Maak met vochtige handen 16 ballen ter grootte van een walnoot.

2

Meng de bonen, wokgroente en saus voor de salsa uit het pak Mexicaanse gehaktkruiden en schep in de ovenschaal. Leg de gehaktballetjes erin. Bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.

3

Rasp ondertussen de kaas. Neem de schotel uit de oven en verdeel de tortillachips en kaas erover. Bak nog ca. 8 min in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

combinatietipLekker met een rauwkostsalade en zelfgemaakte guacamole.