bewaar
Gehaktschotel met aardappel, kerrie & bloemkool
Gehaktschotel met aardappel, kerrie & bloemkool
bewaar

Gehaktschotel met aardappel, kerrie & bloemkool

Deze ovenschotel voor 2 is hét ultieme comfortfood.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
48waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 el

arachideolie

250 g

rundergehakt

½ el

kerriepoeder

400 g

Bonduelle ovengroenten bloemkool

1

bosuitje

4 el

crème fraîche

450 g

koelverse aardappelpuree

50 g

geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Deze ovenschotel voor 2 is hét ultieme comfortfood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de kerriepoeder op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ovengroenten toe en bak 3 min. mee. Snijd ondertussen de bosui in zeer dunne ringetjes.

2

Schep het gehakt-groentemengsel om met de crème fraîche, peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Roer de aardappelpuree los, meng met de bosui en verdeel over de groenten. Bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in 30 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.