Ge­hakt­scho­tel met aard­ap­pel, ker­rie & bloem­kool

Deze ovenschotel voor 2 is hét ultieme comfortfood.

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(5) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze ovenschotel voor 2 is hét ultieme comfortfood. 2 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de kerriepoeder op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de ovengroenten toe en bak 3 min. mee. Snijd ondertussen de bosui in zeer dunne ringetjes.
  2. Schep het gehakt-groentemengsel om met de crème fraîche, peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal. Roer de aardappelpuree los, meng met de bosui en verdeel over de groenten. Bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in 30 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Advertentie

Gehaktschotel met aardappel, kerrie & bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­scho­tel met aard­ap­pel, ker­rie & bloem­kool

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 250 g rundergehakt
  • ½ el kerriepoeder

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het rundergehakt samen met de kerriepoeder op middelhoog vuur in 3 min. rul.

2
2
  • 400 g Bonduelle ovengroenten bloemkool
  • 1 bosuitje

Voeg de ovengroenten toe en bak 3 min. mee. Snijd ondertussen de bosui in zeer dunne ringetjes.

3
3
  • 4 el crème fraîche

Schep het gehakt-groentemengsel om met de crème fraîche, peper en eventueel zout en verdeel over de ovenschaal.

4
4
  • 450 g koelverse aardappelpuree

Roer de aardappelpuree los, meng met de bosui en verdeel over de groenten.

5
5
  • 50 g geraspte kaas

Bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in 30 min. gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.