Vis­bur­gers met aard­ap­pel, bloem­kool en ha­ris­sa

De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof.

(4) waardeer
hoofdgerecht De lekkerste visburgers maak je zelf! Super simpel en budget-proof. 4 personen
3 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de bloemkool, inclusief stronk, met een grove rasp tot bloemkoolrijst.
  2. Snijd de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng met de helft van de koriander en de bloem door de aardappelpuree. Vorm met natte handen 3 burgertjes per persoon van ca. 1 cm dik. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn- aardappelburgertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de bloemkoolrijst en de harissa toe. Bak nog 5 min.
  4. Meng de mayonaise met het citroensap. Serveer de visburgers met de bloemkoolrijst en de citroenmayonaise. Bestrooi met de rest van de koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 48 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Visburgers met aardappel, bloemkool en harissa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­bur­gers met aard­ap­pel, bloem­kool en ha­ris­sa

1
1
  • 1 bloemkool

Rasp de bloemkool, inclusief stronk, met een grove rasp tot bloemkoolrijst.

2
2
  • 20 g verse koriander
  • 160 g tonijnmoot in zonnebloemolie
  • 4 el tarwebloem
  • 800 g koelverse aardappelpuree

Snijd de koriander fijn. Laat de tonijn uitlekken en meng met de helft van de koriander en de bloem door de aardappelpuree.

3
3

Vorm met natte handen 3 burgertjes per persoon van ca. 1 cm dik.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tonijn- aardappelburgertjes in 10 min. goudgeel en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 1 middelgrote ui
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min.

6
6
  • 5 el milde harissa

Voeg de bloemkoolrijst en de harissa toe. Bak nog 5 min.

7
7
  • 4 el mayonaise
  • 1 el citroensap

Meng de mayonaise met het citroensap.

8
8

Serveer de visburgers met de bloemkoolrijst en de citroenmayonaise. Bestrooi met de rest van de koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.