Snijd de kipfilet in reepjes en de ui in dunne halve ringen. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Schil en rasp de peen grof.
Verhit de olie in een wok en bak de kipfiletreepjes in 5 min. gaar. Voeg de laatste minuut de ui en paprika toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke tortilla met 1 el ketchup en ½ el crème fraîche. Verdeel het kipmengsel, de wortel en ijsbergsla erover. Rol de wraps strak op en snijd ze schuin door. Steek elke wrap eventueel vast met een satéprikker.
Lunch wraps
Een goedgevulde wrap is perfect voor de lunch, want: snel klaar, makkelijk mee te nemen en je kunt eindeloos variëren. Op zoek naar ideeën voor wraps tijdens de lunch? Wij hebben de lekkerste recepten!
Lunch wrap recepten
Wraps met kip, paprika en ijsbergsla maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram kipfilet | |
1 middelgrote ui | |
1 rode paprika | |
300 gram winterpeen | |
2 eetlepel zonnebloemolie | |
6 tortillawraps | |
6 eetlepel ketchup | |
3 eetlepel crème fraîche | |
200 gram fijngesneden ijsbergsla |
Ei-wrap met spinazie en zalm
Is het een ei? Is het een wrap? Het is een ei-wrap! Een ei-wrap met spinazie en zalm, welteverstaan. De ultieme optie voor een koolhydraatbewuste – maar overhéérlijke – lunch boordevol gezonde vetten. Ook ideaal als snack natuurlijk. Met ‘verstopte’ groenten en toppings als avocado, kruidenkaas en gerookte zalm is het 100% genieten. En voor deze groene wrap heb je ook nog eens weinig nodig. Even concentreren bij het strak o...
00:24