Gezonde wraps

Met wraps kun je alle kanten op: wij eten ze het liefst gezond! Probeer eens volkorenwraprolletjes, omeletwraps of een van onze andere gezonde wrap-recepten.

Gezonde wrap recepten

Gezonde wraps met kip en paprika maken

Ingrediënten

Aantal personen

6 volkorentortillawraps

1 zak paprikamix

2 eetlepel zonnebloemolie

300 gram kipfiletreepjes naturel

2 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel paprikapoeder

2 trostomaten

10 gram verse munt

75 gram Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed 2 bakplaten of roosters met bakpapier. Halveer de tortillawraps en verdeel over de platen. Bak ca. 15 min. in de oven krokant. Verwissel de bakplaten halverwege.

  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, paprika, gemalen knoflook en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en de munt fijn. Meng en breng op smaak met peper.

  4. Verdeel de kip en paprika over de krokante tortilla’s, schep de tomaten erop en bestrooi met de kaas.

Gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas

Heb je zin in wraps? Maak dan eens een omelet en gebruik ze als wrap. Deze eiwraps vullen we met spinazie, bieten en geitenkaas. Superlekker en ook nog eens een heel gezond recept.

INGREDIËNTEN
1 citroen
6 eieren
50 ml halfvolle melk
6 tl olijfolie
200 g verse spinazie
200 g gekookte rode biet blokjes
200 g zachte geitenkaas
4 el fijngehakte walnoten

00:30