Ome­let­wraps

We verruilen gewone wraps voor wraps van omelet met cottagecheese en zalm.

(7) waardeer
lunch We verruilen gewone wraps voor wraps van omelet met cottagecheese en zalm. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de waterkers grof. Doe de cottagecheese met het citroenrasp en de waterkers in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Klop de eieren los met de melk en zalmkruiden.
  2. Verhit ¼ van de olie in de koekenpan en bak ¼ van het ei op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant een ½ minuut. Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Bak zo ook de andere omeletten met de rest van de olie. Verdeel het cottagecheesemengsel over de omeletten. Laat 5 cm van de rand vrij. Verdeel de zalm erover. Rol de omeletwraps op en halveer ze.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Omeletwraps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let­wraps

1
1
  • 1 citroen
  • 75 g waterkers

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de waterkers grof.

2
2
  • 200 g cottagecheese

Doe de cottagecheese met het citroenrasp en de waterkers in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

3
3
  • 100 g gerookte zalm
  • 6 middelgrote eieren
  • 50 ml magere melk
  • 4 tl Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Snijd de gerookte zalm in reepjes. Klop de eieren los met de melk en zalmkruiden.

4
4
  • 1 tl arachideolie

Verhit de olie in de koekenpan en bak ¼ van het ei op middelhoog vuur 2 min. tot het ei stolt. Keer om. Bak de andere kant een ½ minuut.

5
5
  • 3 tl arachideolie

Neem de omelet uit de pan en leg op een bord. Bak zo nog 3 omeletten.

6
6

Verdeel het cottagecheesemengsel over de omeletten. Laat 5 cm van de rand vrij. Verdeel de zalm erover.

7
7

Rol de omeletwraps op en halveer ze.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.