Geitenkaassalade
Geitenkaassalade

Geitenkaassalade

Geitenkaassalade: heerlijk als frisse lunch of bijgerecht, of in sommige gevallen ook als een vullende avondmaaltijd. Combineer ook eens met appel of spekjes. Een salade met geitenkaas is lekker én eenvoudig te maken!

Geitenkaassalade met druiven

Geitenkaassalade met druiven

Ingrediënten

4 personen

3 el

ongebrande walnoten

4 el

traditionele olijfolie

1 el

rodewijnazijn

1 tl

Franse mosterd

2 el

vloeibare honing

1

rode ui

250 g

pitloze rode druiven

150 g

rucolaslamelange

200 g

chèvres doux geitenkaas 45+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de ovengrill voor. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Klop met een garde ¾ van de olie, azijn, mosterd en honing tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ui in dunne ringen. Meng de vinaigrette met de druiven, sla en ui.
  3. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Schuif de bakplaat 8 cm onder de grill. Laat in ca. 4 min. zacht en lichtbruin worden.
  4. Verdeel de salade over borden en leg op elk bord 3 plakjes geitenkaas. Schenk de honing erover en bestrooi met de walnoten.