Sa­la­de war­me gei­ten­kaas

Beetje Frans, deze salade met geitenkaas, spek en haricots verts. Très bien!

(156) waardeer
frans bijgerecht Beetje Frans, deze salade met geitenkaas, spek en haricots verts. Très bien! 4 personen
2 156

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min. Giet af en spoel koud onder de kraan.
  2. Snijd plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in evenveel plakjes en beleg het stokbrood ermee. Besprenkel met honing en bak ze op het rooster in de oven ca. 10 min. Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Verdeel de sla over borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel met de dressing en leg op elk bord geitenkaas croutons. Serveer met de rest van het stokbrood.
video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.445 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Salade warme geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de war­me gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g magere gerookte spekreepjes

Bak het spek uit in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. Laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 150 g verse haricots verts

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 4 min.

4
4

Giet af en spoel koud onder de kraan.

5
5
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 ambachtelijk meergranen stokbrood

Snijd plakjes uit het stokbrood. Snijd de geitenkaas in evenveel plakjes en beleg het stokbrood ermee.

6
6
  • 3 el vloeibare honing

Besprenkel met honing en bak ze op het rooster in de oven ca. 10 min.

7
7
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 tl dijonmosterd
  • 1 el vloeibare honing

Klop ondertussen een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout.

8
8
  • 150 g rucolaslamelange

Verdeel de sla over borden, leg de haricots verts en de spekjes erop.

9
9

Besprenkel met de dressing en leg op elk bord geitenkaas croutons. Serveer met de rest van het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.