bewaar
Geitenkaassalade met croutons van mueslibrood
Geitenkaassalade met croutons van mueslibrood
bewaar

Geitenkaassalade met croutons van mueslibrood

Deze geitenkaassalade maak je af met croutons van mueslibrood. De ideale lunch!

20 min. bereiden
10 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

muesli-notenbrood

3 el

milde olijfolie

1 tl

gedroogde rozemarijn

110 g

geitenkaas naturel in plakjes

2 el

vijgenconfiture

1 el

milde mosterd

1 el

witte natuurazijn

4

mandarijnen

75 g

rucolaslamelange

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze geitenkaassalade maak je af met croutons van mueslibrood. De ideale lunch!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sneetjes brood elk kruislings door zodat je 4 driehoekjes uit elke snee haalt. Bestrijk met ⅓ van de olie en bestrooi met de rozemarijn. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kaas in het midden. Bak het brood en de kaas in ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem het brood uit de oven en bak de geitenkaas nog 2­-3 min. op de grillstand of totdat de bovenkant van de kaas goudbruin kleurt. Haal de kaas met behulp van het bakpapier van de bakplaat zodat het sneller afkoelt.

2

Meng ondertussen met een vork de vijgenconfiture los met de mosterd, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Pel de mandarijnen en haal de parten uit elkaar.

3

Verdeel de sla over de borden en verdeel daar de parten mandarijn en muesli­ croutons over. Verbrokkel de geitenkaas erover. Besprenkel met de dressing.