Favoriete recepten van De Hippe Vegetariër
Foodblogger Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër koos voor de Nationale Week Zonder Vlees haar favoriete vegetarische en vegan recepten en recepten zonder vlees en vis van Allerhande.
Avocado en een gepocheerd ei op toast
- Rooster het brood in de broodrooster. Zet een ruime pan op met een laag water van 6 cm en breng aan de kook. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek een ei in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer 3-4 min. Neem met de schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met het andere ei.
- Maak de avocado schoon en snijd in de lengte in plakjes, verdeel over de toast en leg de eieren erop. Bestrooi met het sesamzaad en verdeel de tuinkers erover. Besprenkel met de sriracha en breng op smaak met eventueel zout.