bewaar
Rodekoolsteak met blauwaderkaas en truffel
Rodekoolsteak met blauwaderkaas en truffel
bewaar

Rodekoolsteak met blauwaderkaas en truffel

Rodekool ziet er fantastisch uit op een mooi gedekte kersttafel. En met pistache, kaas en truffel smaakt-ie ook fantastisch!

15 min. bereiden
30 min. oventijd
5 min. wachten
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rodekool

1

citroen

4 el

(olijf)olie

2 el

honing

50 g

gepelde ongezouten pistachenoten

100 g

Blue Stilton blauwaderkaas

4 el

truffelmayonaise

2 el

water

2 el

Mazzetti cremaceto classico

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Rodekool ziet er fantastisch uit op een mooi gedekte kersttafel. En met pistache, kaas en truffel smaakt-ie ook fantastisch!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen uit. Klop 2 el sap (per 4 personen) samen met de olie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwaderkaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koolsteaks 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kaas-truffeldressing en de cremaceto. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

tip

variatietipJe kunt dit gerecht ook maken met Castello DanaBlu 50+.