Ro­de­kool­s­teak met blauw­a­der­kaas en truf­fel

Rodekool ziet er fantastisch uit op een mooi gedekte kersttafel. En met pistache, kaas en truffel smaakt-ie ook fantastisch!

(6) waardeer
hoofdgerecht Rodekool ziet er fantastisch uit op een mooi gedekte kersttafel. En met pistache, kaas en truffel smaakt-ie ook fantastisch! 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen uit. Klop 2 el sap (per 4 personen) samen met de olie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwaderkaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koolsteaks 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kaas-truffeldressing en de cremaceto. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook maken met Castello DanaBlu 50+.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Rodekoolsteak met blauwaderkaas en truffel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­s­teak met blauw­a­der­kaas en truf­fel

1
1
  • 1 rodekool

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm.

2
2
  • 1 citroen

Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen uit.

3
3
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 el honing

Klop 2 el sap (per 4 personen) samen met de olie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

5
5
  • 50 g gepelde ongezouten pistachenoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min.

6
6

Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn.

7
7
  • 100 g Blue Stilton blauwaderkaas
  • 4 el truffelmayonaise
  • 2 el water

Verkruimel de blauwaderkaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe.

8
8

Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koolsteaks 5 min. afkoelen.

9
9
  • 2 el Mazzetti cremaceto classico

Besprenkel met de kaastruffeldressing en de cremaceto. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

variatietip:

Je kunt dit gerecht ook maken met Castello DanaBlu 50+.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.