bewaar
Open lasagne met asperges & blauwaderkaas
Open lasagne met asperges & blauwaderkaas
bewaar

Open lasagne met asperges & blauwaderkaas

Zo zag je lasagne niet eerder: gebakken zonder oven en met anders-dan-anders ingrediënten.

25 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse groene asperge

150 g

snackpaprika

250

cherrytomaten

250 g

verse lasagnebladen

250 ml

kookroom

75 g

Blue Stilton blauwaderkaas

60 g

ongebrande walnoten

100 g

rozijnen

2 el

traditionele olijfolie

100 g

babyspinazie

Zo zag je lasagne niet eerder: gebakken zonder oven en met anders-dan-anders ingrediënten.

Aan de slag

1

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Snijd de paprika’s in ringen en halveer de cherrytomaten.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Neem van het vuur. Haal de lasagnebladen los, voeg toe aan de pan en laat 10 min. wellen. Roer af en toe; zo plakken ze niet aan elkaar.

3

Verwarm ondertussen in een steelpan de kookroom met de blue stilton. Laat 3 min. zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Hak ondertussen de walnoten in grove stukken. Neem de pan van het vuur en voeg de walnoten en rozijnen toe. Breng op smaak met peper.

4

Verhit de olie in de wok en roerbak de asperges en paprika 3 min. Voeg de tomaten en ¾ van de spinazie toe, roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Leg op elk bord een lasagneblad en verdeel de helft van de groente en 1/3 van de saus erover. Maak zo nog een laag. Dek af met een lasagneblad en de rest van de saus. Garneer met de rest van de spinazie. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met 15 g in reepjes gesneden vers basilicum.