bewaar
Gnocchi met boerenkool
Gnocchi met boerenkool
bewaar

Gnocchi met boerenkool

Dit vegetarische gerecht krijgt een bite door de blauwaderkaas en walnoten.

20 min. bereiden
134waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongebrande walnoten

2 tenen

knoflook

1

ui

300 g

verse boerenkool

3 el

traditionele olijfolie

500 g

gnocchi di patate

150 g

Danish Blue blauwaderkaas 50+

Dit vegetarische gerecht krijgt een bite door de blauwaderkaas en walnoten.

Aan de slag

1

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de walnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat 10 min. sudderen.

2

Kook de gnocchi 5 min. in een pan water met wat zout tot ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de gnocchi door de boerenkool en verkruimel de kaas erboven. Verwarm het geheel nog 2 min. door. Strooi de walnoten erover.

variatietipVervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.

Gnocchi met boerenkool

Instructievideo - 02:41 min.