Gnocchi met boerenkool
Dit vegetarische gerecht krijgt een bite door de blauwaderkaas en walnoten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g ongebrande walnoten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 300 g verse boerenkool (zak 300 g)
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, pak 500 g)
- 150 g Danish Blue blauwaderkaas 50+
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de walnoten grof. Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat 10 min. sudderen.
- Kook de gnocchi 5 min. in een pan water met wat zout tot ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de gnocchi door de boerenkool en verkruimel de kaas erboven. Verwarm het geheel nog 2 min. door. Strooi de walnoten erover.
variatietip:
Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.

Gnocchi met boerenkool
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 575 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Gnocchi met boerenkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi met boerenkool

- 50 g ongebrande walnoten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en hak de walnoten grof.

- 300 g verse boerenkool
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 2 min. Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat 10 min. sudderen.
Tip: Voeg eventueel wat water toe.

- 500 g gnocchi di patate
Kook de gnocchi 5 min. in een pan water met wat zout tot ze boven komen drijven. Laat uitlekken in een vergiet.

- 150 g Danish Blue blauwaderkaas 50+
Schep de gnocchi door de boerenkool en verkruimel de kaas erboven. Verwarm het geheel nog 2 min. door.

Strooi de walnoten erover. Bon appétit!
Tip: Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.
variatietip:
Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.