Gnocchi in tomatensaus

Advertentie
Ingrediënten
- 2 pakken Gnocchi di patate (à 500 g)
- 2 blikjes tomatenblokjes (à 400 g)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 bolletjes mozzarella (à 125 g)
- 1 zakje verse basilicum (15 g)
- zout en peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gnocchi bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Tomatenblokjes laten uitlekken en vocht opvangen. Ui en knoflook pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten. Tomatenblokjes toevoegen en zachtjes koken. Mozzarella in blokjes snijden. Basilicumblaadjes grof snijden. Mozzarella en basilicum door tomatensaus roeren en nog ca. 1 minuut goed verwarmen. Als saus te dik is wat tomatensap toevoegen tot gewenste dikte is bereikt. Op smaak brengen met zout en peper. Gnocchi over vier diepe borden verdelen en tomatensaus erover scheppen. Lekker met groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 100 g
- vet 26 g