Ro­de­kool­s­teak met blau­we kaas en truf­fel

De blauwe kaas en truffel maken dit bijzondere gerecht helemaal af.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De blauwe kaas en truffel maken dit bijzondere gerecht helemaal af. 4 personen
4 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen en klop samen met de olijfolie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in 30 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwe kaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Schenk de blauwe kaas-truffeldressing en de cremaceto er in streepjes overheen. Bestrooi met de pistachenootjes. Serveer direct. Lekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.

combinatietip:

Lekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Rodekoolsteak met blauwe kaas en truffel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­s­teak met blau­we kaas en truf­fel

1
1
  • 1 rodekool

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt.

2
2
  • 1 citroen
  • 4 el (olijf)olie
  • 2 el vloeibare honing

Pers de citroen en klop samen met de olijfolie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in 30 min. gaar.

4
4
  • 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn.

5
5
  • 50 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
  • 3 el koelverse truffelmayonaise
  • 2 el water

Verkruimel de blauwe kaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en 2 el water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

6
6
  • 2 el Mazzetti cremaceto classico

Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Schenk de blauwe kaas-truffeldressing en de cremaceto er in streepjes overheen.

7
7

Bestrooi met de pistachenootjes. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.